Fra tvangsauktion til stort byggeprojekt 

Knud ’Flamingo’ Christensen reddede for nylig sig selv og sin ejendom fra tvangsauktion, og mandag kunne han så efter ni års arbejde offentliggøre sit nye, store projekt. Efter eget udsagn skal Danmarks formentlig mest bæredygtige boliger skabes omkring den sø, han har skabt.

Knud Christensen kunne mandag offentliggøre sit projekt om feriehuse på Facebook. Foto: Emma Sørensen

Af Emma Sørensen

Det er ikke mere end to måneder siden, Dagbladet Holstebro kunne berette, at tvangsauktionen på Knud Christensens hjem, heriblandt Flamingo Naturpark, var afværget i sidste sekund.

Dengang var det ikke klart, hvad der havde reddet matriklen fra et ejerskifte, men nu viser det sig efterhånden, at Knud Christensen havde en plan, der har været meget længe undervejs.  

”For ni år siden begyndte jeg at søge tilladelser til projektet. Det er hårdt og svært at arbejde med noget i ni år uden at komme i mål.”

Mandag eftermiddag kunne Knud Christensen langt om længe dele nyheden på facebooksiden, Flamingo Naturpark.

Se de flotte feriehytter”

Sådan starter opslaget til sidens godt 3.000 følgere. Søen, der har taget to år at grave ud, blev for halvandet år siden klar til bebyggelse, og pryder en video, der viser, hvordan området skal ende med at se ud. Landets ti formentlig mest bæredygtige helårsboliger proklamerer opslaget. I hvert fald hvis det skal gå som Knud Christensen gerne vil have det.

Han skulle tilbage i august bevise for banken, at han kunne skabe en stabil økonomi, hvilket til en start er lykkes ham, men selv ikke i Flamingo Naturpark vokser hverken træerne eller langbenede, lyserøde fugle op i himlen.

”Banker er ikke så nemme at snakke med, men feriehytterne får deres egen matrikel, så de ikke bliver påvirket af noget.”

Knud Christensen er afhængig af, at der kommer gang i projektet med feriehytterne. Han fortæller, at banken i løbet af næste år gerne ser, at der står bygninger omkring søen.

Et engangsbeløb for overtagelse af hver grund og en månedlig leje skal betale regningerne på de bæredygtige hytter.

Sandet, der er gravet væk for at skabe søen, er blandt andet placeret omkring vandet, for at skabe en naturlig lagune. Foto: Emma Sørensen.

Vi er godt i gang

Det ligger ikke naturligt til Knud ’Flamingo’ Christensen at sidde og lade tingene ske for sig. Sidste vinter begyndte han byggeprocessen med en nær ven. Bæredygtighed er et kerneelement i projektet, og venneparret byggede med genbrugte materialer deres bud på et lille feriehus.

”Vi gik selv i gang med at bygge et hus, som vi troede var bæredygtigt, indtil vi fandt ud af, at vi slet ikke var i nærheden af at være lige så bæredygtigt, som det han kunne lave,” fortæller Knud Christensen om den nye mand på projektet.

Bygkoordinator, Finn Borg, har med sine 30 års erfaring, i det han kalder ansvarligt byggeri, overtaget meget af styringen på projektet. Ambitionen er at boligerne skal være de mest bæredygtige i Danmark, og han fortæller, at selvom byggetilladelsen netop er givet, så har projektet så stor interesse, at to af grundene allerede er reserveret. Så blandt de ti ’ekstremt’ bæredygtige boliger er én bygget og på sigt beboet af Knud Christensen.

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *