Trivselshuset vil hjælpe en gruppe unge mænd i området: ”Vi skal ikke placere dem alle i den samme boks”

Boligområdet Trekanten i Holstebro er fjernet fra Transport -og Boligministeriets såkaldte ghettoliste. I trivselshuset arbejder man nu på at give en gruppe unge mænd i området et trygt sted at socialisere sig.  

Et team på 6 boligsociale medarbejdere er ansat til at støtte beboerne i Trekanten, udvikle bydelen og borgernes eget liv. Foto: Rebekka Krog Erlandsen.

Af Rebekka Krog Erlandsen

”Man er blevet præget til at have et indtryk af, at den, der er lidt mørk i huden med skæg og hættetrøje, er kriminel,” fortæller Adal William Dafaalla Faragalla.

Hver mandag og tirsdag er der i Trivselshuset klubaften for en større gruppe unge mænd. Her hjælper Adal Faragalla med at starte aktiviteter for de unge mænd i et trygt miljø.

Adal Faragalla er ansat i den boligsociale helhedsplan, som også afholder aktiviteter i Trivselshuset. Der er fokus på at løse de udfordringer, der er i boligområdet. Herunder arbejder han med at understøtte kriminalitetsforebyggelse.

Man har oplevet, at der har været mangel på tiltag til fællesskaber for de unge mænd i området. Det skal klubaftenerne være en løsning på. Ifølge Adal Faragalla er der en tendens til det syn, man har på de unge, ofte internationale, mænd. De skal ikke alle puttes i den samme boks, jo mindre de er ens. Ellers opstår risikoen for, at man fremmer den samme adfærd:

”Vi ser, at mange i den her gruppe af mænd bliver stemplet ens, og så tænker de: ’De kan ikke lide os’.”

Formålet med klubaftenerne er, at man inviterer dem ind til et roligt og trygt miljø. De skal socialiseres, men der er forventninger: man skal opføre sig ordentligt og tale pænt. De bliver ikke dømt på fortiden, men der tages udgangspunkt i nuet. Der har ikke været en utryg stemning, selvom der kunne være lidt larm, før Adal Fargalla fik ansvar for styringen af aktiviteterne.

Vi skal skabe indbydende miljøer for de unge

”Jeg tror bestemt ikke, at de her unge på nogen måde er dårligere mennesker end de unge, vi har i andre bykvarterer,” understreger Lene Dybdal, som sidder i Holstebro kommunes byråd og er formand for Kultur – og Fritidsudvalget.

Hun er enig i, at klubaftenerne er et trygt og godt tiltag:

”Vi skal sørge for, at når vi ved, at der er en høj grad af unge, som ikke trives med skole og det sociale, så har de også svært ved at finde ben på arbejdsmarkedet. Så skal vi sikre, at der er miljøer, de kan være aktive i.”

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *