Scenekunstskolens første hold i det vestjyske: Eleverne splittede om Holstebro

I august rykkede Den Danske Scenekunstskole sin internationale danseuddannelse fra København til Holstebro. Nu holder de nye førsteårselever til i lokalerne på det gamle lokalteater Knudsens i Holstebro.

Avilda Beck Schwartz og Marc Cerdá-Bacete er blandt de første elever fra scenekunstskolens nye afdeling i Holstebro. Foto: Emma Sørensen.

Af Emma Sørensen

“Five, six, seven, eight!”

Det er i øjeblikket den mest gængse replik i det gamle lokalteater, Knudsens, som midlertidigt huser den internationale bachelor i dans og koreografi. Stolerækkerne er fjernet, trægulvet er blevet til dansegulv og rundt på det, bevæger sig 12 særligt udvalgte mennesker fra forskellige steder i Europa.

I januar 2021 blev Holstebro begunstiget 30 studiepladser fra Den Danske Scenekunstskole, og midt i august 2023 startede den nye årgang. Blandt de nye elever er Avilda Beck Schwartz på 21 år.

”Jeg kommer fra København, så det har været en stor omvæltning for mig at komme til noget, der er så småt. Alligevel har det overrasket mig, hvor mange muligheder der er,” lyder det fra den unge danserinde.

For træt til byen

”Umiddelbart havde jeg flere forventninger til selve uddannelsen, end jeg havde til byen. Vi er på skolen 9-10 timer om dagen, så jeg ville nok være for træt til at lave en masse efter skole, men det ville være rart at have flere muligheder,” fortæller Marc Cerdá-Bacete på 19 år, der er kommet fra Valencia i Spanien for at tage uddannelsen i provinsbyen.

”Vi bruger byen, når der er forskellige arrangementer, som Priden for eksempel. Ellers mødes vi mest med hinanden på holdet.”

Holstebro giver ro

”Her i Holstebro har de mere ro omkring deres studie.”

Studielektor, Toke Broni Strandby, kan godt se elevernes pointer, men ser også en stor grad positivitet i de få aftenaktiviteter.

”Jeg kan se, at de studerende bruger skolen her rigtig, rigtig meget. De kommer tidligt om morgenen, varmer op og tuller lidt rundt, inden vi starter. Sidst på dagen, når vi er færdige halv seks, bliver folk også og snakker, hænger ud, strækker ud eller laver deres egne ting. De udvikler deres eget miljø.”

”Det hele er stadig meget nyt, så vi skal lige lære, hvordan vi kan bruge byen, men det er lidt svært, når det hele lukker i byen, når vi har fri,” afslutter Alvilda Beck Schwartz.

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *