Fodboldkulturen i Holstebro: Hvor er den på vej hen?

Holstebro Boldklub havde 100-års jubilæum i 2021, og fodboldånden lever stadig i byen. For som de selv skriver på deres Facebook-side, så er klubben ’mere end bare en fodboldklub. Det er en ånd, en arv og en samling af drømme’.

Foto: Ole Mortensen, Holstebro Boldklub

Faktisk blev der sat ny klubrekord fredag d. 19. maj i år, da over 1.000 glade holstebroere mødte op for at se kampen imod Young Boys. Restaurant Sprød, Madsen Byg og STS Biler gik sammen om at købe kampen og tilbyde gratis entré samt stadionplatter til halv pris til de lokale. For Rasmus Thorsen fra STS Biler handler det nemlig om lokal ærekærhed og stolthed.

’Det er vigtigt for byen, at vi har en divisionsklub, og vi vil gerne bakke op om at holde fast i det’, fortæller han.

Sportschef for Holstebro Boldklub, Henrik Christensen, har siden kunnet mærke en genopstået støtte til klubben.

’Det har hjulpet os gevaldigt. De sidste mange måneder har vi set flere tilskuere til vores kamp end vi er vant til’. Han understreger, at de tre lokale erhvervsfolks projekt har vækket lysten til at se fodbold igen, og det har endda skabt nye muligheder for klubben.

’Vi har lige indgået et samarbejde med Sparekassen Balling, som er blevet ny sponsor for klubben. Det synes jeg viser, at fodbolden her i byen stadig er relevant’, siger Henrik.

Fremtidsplanen i klubben

Fordi der er god opbakning og støtte til klubben, vil Henrik og resten af klubben forsøge at få flere ind i fællesskabet.

’Vi er både en bredde- og eliteklub, så der er plads til alle – uanset hvor meget man går op i fodbold’, lyder det fra ham.

Derfor opfordrer han alle, som mangler en hobby eller har en stor interesse for fodbold, til at melde sig ind i fællesskabet.   

Det nye samarbejde med Sparekassen Balling skal hjælpe med at støtte udvikling i lokalsamfundet, og det er Henrik begejstret for.

’Jeg er sikker på, at samarbejdet vil gøre en kæmpe forskel. Forhåbentlig kan vi række ud til endnu flere, så fodbolden i byen udvides endnu mere i fremtiden’.

Bookmark permalink.